Knattholmen - LEIRSKOLE
LEIRSKOLE

Velkommen til - Leirskol`n i Fjor`n

bildetekst

Knattholmen Kystleirskole er godkjent og anbefalt av Norsk Leirskoleforening. Vi tilbyr er et spennende leirskoletilbud i østlandsområdet, nærmere bestem helt ytterst i Tønsbergfjorden, 8 km fra Sandefjord sentrum og jernbane (Vestfoldbanen).


Natholmen er en brofast øy på ca. 200 mål hvorav Knattholmen utgjør ca. 170 mål. Knattholmen har vært KFUK/KFUM`s leirsted siden 1923 og er således et sted med tradisjoner. Øya ligger i naturskjønne omgivelser med egne badestrender og mange muligheter for varierte fritidsaktiviteter.
Med naturen som klasserom, vil undervisningen basere seg på følgende tre hovedtemaer:

 

KYSTKULTUR

I løpet av leirskoledagene gir vi gruppen kunnskap og opplevelser knyttet til vann og livet ved kysten. elevene vil lære om liver ved og i vann, kystkultur, og militær-/lokalhistorikk. Vi skal også seile på vikingevis med en 48 fots fembøring.

FRILUFTSLIV

Knattholmen gir med sin beliggenhet rike muligheter for friluftsopplevelser på land og i skjærgården. All undervisning foregår utendørs, uansett vær! Forholdene ligger til rette for bl.a. kano- og kajakkpadling, roing, seiling, fiske, fjellklatring, orientering, flåtebygging og bading. I kjempehuska får du føle magesuget!
Vi har som mål at alle skal få utfordringer der de opplever mestring.

ØKOLOGI

Havet som økosystem er tema. Vi skal på oppdagelsestur i fjæra og bygge opp et stort saltvannsakvarium som rommer alt det rare vi finner og fanger. På egne fiskeøkter trekker vi ruser, foretar bunnskrap på dypt vann og prøver fiskelykken med bunnsnøre og blåskjell som agn. Gode naturopplevelser skaper naturlglede og legger grunnlaget for miljøbevissthet.

 

Facebook

#Knattholmen

Logg inn